Van voornemen naar het resultaat

28-01-2019 | toezicht, werving & selectie | 2 reacties

Het nieuwe jaar is nu pakweg 4 weken bezig, de nodige nieuwjaarsrecepties zijn voorbij en de goede voornemens zijn met elkaar gedeeld. Hoewel…goede voornemens? Wat ga je in 2019 anders doen dan in 2018 of is het goede voornemen om vooral zo verder te gaan als in 2018?Dat kan natuurlijk ook. Tijdens de vele nieuwjaarsbijeenkomsten die ik heb mogen bijwonen, werd steevast gevraagd naar de goede voornemens. En, is die vraag oprecht? Is het een ‘bruggetje’ om een gesprek te beginnen, stelt de concurrent de vraag, is het persoonlijk? Grappig is dat je willekeurig direct denkt waarom iemand de vraag stelt. Toch heeft de vraag me beziggehouden.

Samenwerking
Persoonlijk heb ik diverse voornemens en goede ook nog! Natuurlijk nóg gezonder leven, er mogen enkele kilo’s vanaf (schrijf ik terwijl ik een kaasje eet), volledig storten op de campagne voor de verkiezingen van Provinciale Staten waar ik 20 maart weer aan mee doe én het overbrengen van nog meer professionaliteit in toezicht. Dáár liggen niet alleen kansen en mogelijkheden maar ook uitdagingen. Een mooi voorbeeld zijn de vacatures die we vanuit Delfin Executives onlangs hebben mogen invullen. Een voorzitter en twee leden van de Raad van Toezicht van het nieuwe fusiecollege Arcuscollege & ROC Leeuwenborgh. Een compleet nieuwe organisatie per 1 januari met 3 nieuwe toezichthouders en uit elk afzonderlijk (oude) ROC nog 2 toezichthouders, begeleid door de 2 vertrekkende voorzitters van de ROC’s gezien hun onafhankelijkheid. Een mooie complexe opdracht die we samen met Arcus, Leeuwenborgh, de studenten, de gezamenlijke Ondernemingsraden en de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht hebben mogen voltooien. De kern is samenwerking tot in de haarvaten. Dán kun komen tot een succes, ieder vanuit zijn of haar eigen verantwoordelijkheid met het maatschappelijk belang steeds voorop.

Professionalisering
Mijn ultieme goede voornemen is om dit soort successen te delen door andere organisaties te laten ervaren hoe je door een goede samenwerking een brug kunt slaan naar het nieuwe toezicht. De tijd van rokende Churchill-achtige oude wijze mannen in fauteuils die met 4 etentjes per jaar toezicht hielden, moeten we in 2019 met zijn allen vaarwel zeggen. En met dat voornemen wil ik graag iedereen ten dienste zijn. Expertise overbrengen, vacatures transparant invullen en zoals ik al schreef vooral samen met je opdrachtgever de toezichthoudende functies invullen. Niet als ‘leverancier van cv’s’ maar als samenwerkingspartner wensen vullen vervullen van zowel kandidaten als opdrachtgevers. Dan, alleen dan kunnen we met z’n allen de professionalisering van het toezicht een boost geven. Een opdracht waar ik graag over in gesprek ga en me vol overgave op zal storten. Van goede voornemens naar resultaat. Ik wens u een gezond, succesvol, professioneel en toezichthoudend 2019 toe!

Max is al meer dan 10 jaar actief in het vinden van kandidaten voor management- en directiefuncties en toezichthoudende functies in met name de non-profitsector. Door zijn jarenlange politieke carrière heeft hij een antenne ontwikkeld en een netwerk van kandidaten opgebouwd waar opdrachtgevers veel plezier aan beleven.

Max Ruiters
Partner Delfin Executives

linkedin telefoon 043 – 328 5110

2 Reacties

 1. Anna

  Was ik net begonnen aan mijn 1e sigaar. Flessen wijn openen kon ik al. Weet je Max. Ik hoor al 25 jaar hetzelfde liedje. Aan t eind van t jaar is er weer niks veranderd – de norm is historisch gedrag dus zelfs een wet of regel verandert niks. Straks kom je met explain ipv comply. Wedden voor 1 sigaar?

  Antwoord
 2. Rene Hamers

  Leuk artikel en voornemens echter…De tijd van “ Churchill met sigaren “!is al meer dan 10 jaar voorbij .. wat dat betreft gebruik je een anachronisme ..!
  (Ik had in deze periode 4 commissariaten en 1x trusted advisor (dat laatste t/m heden )..

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This