Het succes van de glimlach

17-07-2018 | werving & selectie | 0 Reacties

Wanneer ben je succesvol? Wanneer vind je dat ik geschikt ben voor de functie? Waar vind je de juiste kandidaten? Hoe komen jullie aan je kandidaten? Hoe krijg je de juiste opdracht? Wat is een geschikt profiel? Wat heb je nodig om succesvol te kúnnen zijn? Een spervuur aan vragen van zowel kandidaten als opdrachtgevers in mijn ‘headhunters-vak’. Terechte vragen. Terecht want elke functie is anders, elke kandidaat is anders en elke opdrachtgever is anders. Terechte vragen omdat geen enkele procedure gelukkig hetzelfde is. En juist dat, dát maakt ons vak zo mooi. Ik mag met heel veel boeiende mensen op alle niveaus spreken over wat hén bezighoudt en dat is ook het onderscheidende. Onderscheidend is elk vak. De mens staat centraal is een vaak gehoorde kreet, straal het dan ook uit! Benader iedereen met een glimlach en je bereikt veel meer.

Zweven

Hij heeft het warm of is echt toe aan vakantie denkt u als bovenstaand stukje tekst wellicht iets zweverig klinkt. Laat ik het concreet maken. In een wereld waar de gevestigde orde zegevierde bij het vervullen van toezichthoudende functies, mocht ik 3 jaar geleden de eerste vacature voor een lid van de Raad van Toezicht van een organisatie vervullen. Ik won een offerte van een gerenommeerd bureau en vol blijdschap had ik mijn eerste afspraak bij onze opdrachtgever. Verbaasd vroeg ik waarom juist ík de opdracht kreeg? Ik had veel ervaring met executive-functies maar nog geen toezichthoudende functie. Verder was ik geen oude grijze man dat toen nog mijn beeld was van de toezichthouder en ik kende de organisatie niet. Met een glimlach zei mijn opdrachtgever: “exact daarom”, mij in vertwijfeling achterlatend terwijl hij koffie inschonk. Exact daarom.

Andere vorm van recruitment

Een nieuwe aanpak, een groot en breed netwerk, jarenlange ervaring in de search-sector en vooral ‘niet altijd hetzelfde’. Complimenten alom, nu was het aan mij om de hoge verwachtingen waar te maken. “Gaat je lukken”, vertelde mijn contactpersoon weer met diezelfde glimlach. “We zijn je eerste dus je zult je schoenen onder je voeten plat lopen om hier te kunnen scoren.” Gelijk had hij. Ik heb het nieuwe toezicht omarmt, het netwerk nog meer uitgebreid en heb zelfs trainingen gevolgd op het gebied van governance. Inmiddels verzorgt Delfin Executives deze trainingen ook zelf in samenwerking met De Erkende Toezichthouder en organiseren we met de Universiteit Maastricht en Thuis | Partners advocaten de Dag van de Limburgse Commissaris. Voortdurend ga ik met elke aanvraag aan de slag alsof het mijn eerste opdracht is. Die passie, drive en bevlogenheid met een glimlach is top in mijn eigen vak maar ook in elk ander vak. De toezichthouder zélf kan enorm veel bereiken met een glimlach om elk dossier te behandelen alsof het de eerste keer is, door vragen te stellen, door anderen te betrekken en, verander het woord ‘toezichthouder’ door elk ander ‘beroep’ of ‘functionaris’ en een wereld gaat open. Uiteindelijk geen wazig verhaal of bevangen door de hitte. Anders werken, anders searchen, anders beleven. Pure ervaring. Pure passie. Pure glimlach. De sleutel tot succes. Ik wens u veel ‘glimlachen’ toe!

Max is al meer dan 10 jaar actief in het vinden van kandidaten voor management- en directiefuncties en toezichthoudende functies in met name de non-profitsector. Door zijn jarenlange politieke carrière heeft hij een antenne ontwikkeld en een netwerk van kandidaten opgebouwd waar opdrachtgevers veel plezier aan beleven.

Max Ruiters
Partner Delfin Executives

linkedin telefoon 043 – 328 5110

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This