Vervolgmodules Nieuw Toezicht

11-10-2019 | bijeenkomsten, opleidingen, toezicht, werving & selectie | 0 Reacties

Het is onze missie om als Delfin Executives een bijdrage te leveren aan meer diversiteit en nieuw bloed in Raden van Toezicht en Raden van Commissarissen. Mensen met verschillende achtergronden, leeftijd en ervaring zowel op het gebied van besturen, financiën en control, maar zeker ook op het gebied van HR, digitalisering, data, marketing en bijvoorbeeld robotisering.

Dat gaat niet vanzelf. Het vraagt om effort en lef van alle partijen in het wervingsproces.  Met de opdrachtgevende RvT moeten we open kunnen spreken over: hun visie op toezicht, hoe ze samenwerken, hoe ze waarde toevoegen en waar zij nog werk te verzetten hebben. (Aankomende) toezichthouders dienen zich bewust te zijn van hun stijl als toezichthouder en nagedacht te hebben over hun toegevoegde waarde in het team van toezichthouders en hun bijdrage aan de organisatie.

Ook als Delfin Executives stoppen we hier de nodige effort in door kennis, ontwikkelingen en netwerk te delen. Met onze partner De Erkende Toezichthouder hebben inmiddels 5 edities van de basismodule Op weg naar nieuw toezicht georganiseerd. Zo leiden we ook toezichthouders op in diezelfde visie. Deze modules leveren iedere keer weer enthousiaste (aankomende) toezichthouders op, die honger hebben naar meer. 

We zijn verheugd jullie dit najaar nog twee nieuwe vervolgmodules aan te kunnen bieden. Het betreft:

Met gemak het juiste commissariaat

Een toeleidingsmodule naar een passend commissariaat. Veel (aankomende) toezichthouders ervaren de zoektocht naar een plek in een Raad van Toezicht of Commissariaat als moeilijk. Er is behoorlijk wat concurrentie en je krijgt niet echt grip op het proces.  Toch hoeft dit niet zo te zijn. Er zijn (aankomende) toezichthouders die snel een commissariaat krijgen. Hoe doen zij dat?

Deze module helpt jezelf te leren kennen als toezichthouder, in zicht te krijgen welke eisen jij stelt aan een commissariaat en welke manieren er zijn om een commissariaat te verkrijgen.  De module wordt gegeven door Elise Lansu en is geschikt voor zowel toezichthouders als voor degenen die dat willen worden.

Data en locatie: 21 januari, 3 maart, 21 april en 9 juni 2020 van 18.30 tot 21.30 op Chateau St. Gerlach te Valkenburg. Je investering bedraagt € 999,- excl. BTW voor 4 sessies inclusief e-book en materialen.

De juiste vraag stellen, het lijkt zo simpel

Goed doorvragen ervaren de meeste toezichthouders als een van de lastigste aspecten in hun werk, blijkt uit onderzoek. Je oordeel uitstellen en de ander tot nadenken bewegen of inspireren. Doorvragen is nodig want daarmee kom je sneller tot de kern, krijg je scherper zicht of het effect dat je wilt bereiken. In deze verdiepingsmodule gaan we in op hoe je vragen kunt stellen die passen bij je verschillende rollen als toezichthouder, wat jouw natuurlijke communicatiestijl is, wanneer deze effectief is en wanneer niet. Hoe luister je verschillende communicatie niveaus, hoe verrijk je vraagtechnieken en hoe maak je communicatie bespreekbaar binnen je Raad van Toezicht?  Deze interactieve module is geschikt voor deelnemers die de basismodule hebben afgerond en wordt gegeven door Elma Hafkamp.

Data en locatie: vrijdag 24 april 2020 van 10.00 tot 16.00 uur op Chateau St. Gerlach. Je investering bedraagt € 799,- excl. BTW inclusief e-book en materialen.

Meer weten of meedoen? Neem contact met ons op via info@delfin.eu of 043-3285110. We vertellen je graag meer! 

Elise Lansu is al meer dan 15 jaar actief in het vinden van kandidaten voor toezichthoudende functies  en management- en directiefuncties in met name de profitsector. Daarnaast coacht zij individuele toezichthouders en organiseert zij intervisie bijeenkomsten voor (startende) toezichthouders van verschillende commissariaten.

Elise Lansu
Partner Delfin impact executives

06 – 239 09 009

linkedin email telefoon 06 – 239 09 009

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This